Ärtig lasagne
lasagneplattor
1½-2 dl riven ost
grönsakssås
250 g torkade eller 8 dl kokta gula ärtor
1 gul lök
2 morötter
2 vitlöksklyftor
2 paket krossade tomater
3-4 dl vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
basilika
salt och peppar
Om ärtorna är torra, blötlägg dem över natten och koka dem därefter i 20-30 minuter. Mixa dem därefter till en smet eller färs.
Skala och hacka löken. Skala och grovriv morötterna. Frås lök, morötter och pressad vitlök i lite olja. Häll på tomater, vatten, ärtmos och smula i buljongtärningarna. Blanda allt noga och krydda med basilika, salt och peppar efter smak.
bechamelsås
3 msk rapsolja
3 msk vetemjöl
6 dl mjölk
Vispa ihop mjöl och olja i en kastrull. Späd med mjölken. Koka upp under omrörning och låt koka 3-5 minuter.
Varva lasagneplattor, grönsakssås och bechamelsås i en ugnsfast form. Strö över ost. Gratinera i ugnen på 225 grader ca 20-30 minuter.
Hej! Jag har precis hittat in på er blogg och tycker ni har många spännande rätter. Den här lasagne-varianten med gula ärtor måste jag helt klart testa!
SvaraRadera/Anki