tisdag 5 mars 2013

Indisk gryta med svenskt gryn


Om man tycker att den här grytan är stark går det utmärkt att byta ut vattnet mot turkisk yoghurt. Jag tycker den här grytan passar speciellt bra till kokta korngryn. Korngryn ser ut lite som gröt när de är nykokta, men om man fluffar upp dem lite med en gaffel och låter dem ånga av nån minut så blir de väldigt lika couscous. Våga testa korngryn, ännu ett utmärkt svenskt gryn.

Indisk ärtgryta

1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 msk garam masala
1 tsk spiskummin
1 paket krossade tomater
1 dl vatten
3 dl kokta kikärtor (eller ett paket konserverade)
2 dl gröna ärtor
1 äpple
1 tsk salt

Skala och hacka lök och vitlök. Skala och skär äpplet i små bitar. Fräs löken i olja med kryddorna. Tillsätt krossade tomater, vatten, kikärtor, ärtor, äpple och salt. Koka upp och låt koka ihop 10-15 minuter. Servera med kokta korngryn eller nåt annat gryn.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar