söndag 10 april 2011

Veckohandling nr 2

Igår när vi ändå var ute med bil i andra ärenden passade vi på att handla på Coop Forum på hemvägen. Det måste vara paradiset för alla ekofantaster. Att handla allt ekologiskt där var ingen konst, till och med currypasta och vaniljpulver fanns ekoloiska alternativ. Tummen upp för dem. Matdelen av kvittot slutade på 800 kr. Rätt så okej.

Denna vecka tänkte vi prova Grönsakslådan från Årstiderna. Den kostar 220 kr (+ 35 kr i frakt), men levereras inte förrän på torsdag. Därför köpte jag en del grönsaker igår också. Tillsammans med grönsakslådan har vi beställt till 2 kg äpplen och 1 kg avocado. Frukt går alltid åt och de hade rätt bra pris på äpplen just nu (78 kr för 2 kg), avocadon är bara lite extralyx.

Förra veckan slutade matnotan på 1100 kr (utöver det vi köpte på söndagen kompletteringshandlade vi för 67 kr mitt i veckan). Den här veckan ser vid första anblicken ut att bli dyrare: Coop Forum 800 kr, Årstiderna 383 kr. Summa: 1183 kr. Men då måste man ta med i beräkningen att grönsakerna kommer först på torsdag och alltså till hälften borde gå in i nästa veckas budget.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar