tisdag 26 april 2011

"Ät vad du har"- veckan

Viktigare än att köpa ekologisk mat är att faktiskt äta upp maten man köper. Därför har den här veckan fått temat "Ät vad du har". Jag har inventerat skåpen och planerat veckan utifrån vad vi redan har hemma. 

En första gissning var att den här veckan skulle bli billigare än tidigare då vi ska försöka äta mycket ur skåpen, men förra veckan fick vi kompletteringshandla två gånger, alfaalfafrön för 35 kr hos Eat! Ekoaffären och äpplen, citron och keso på Coop Extra för 72 kr och det räknas in i denna veckans inköp. Veckohandlingen i helgen var tänkt att bli liten, och verkade först bli det också, Ica Kvantum 370 kr pch Coop Extra 168 kr summerade ihop till 538 kr. Men på väg till landet och påskfirandet belv det en handling till på Ica för 221 kr. Så summerar man ihop alla dessa inköp kommer vi upp i 866 kr, dvs ungefär samma som förra veckan.

Veckomenyn har alltså temat äta ur skåpen och ser ut som följer:

måndag: Spaghetti med basilikakryddad tonfisksås

tisdag: Jämtländsk quorngryta med potatis och jordärtskocka

onsdag: Ugnsbakade rotsaker, bönsallad, yoghurtsås

torsdag: Kryddig linssoppa med kokos

fredag: Smördegsinbakad kikärts- och valnötslimpa, potatis, sky-sås

lördag: Bortbjudna

söndag: Tacos med bondbönsröra

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar