torsdag 7 april 2011

Sojabönsbiffar


Första gången vi prövar detta recept. Jag har inspirerats av bloggaren VegoP på Dalarnas tidningar, som gjort dessa på konserverade bönor.

3-4 dl kokta sojabönor 
3-4 dl kokta kidneybönor
ca 10 cm finhackad purjolök
ca 1 msk fryst persilja
1 ägg
1-2 msk grahamsmjöl
1-2 msk ströbröd
salt och peppar

Blanda bönor och purjo och mixa grovt. Blanda ner ägg, örter, mjöl och kryddor. Smaka av. Hetta upp generöst med olja i stekpannan, klicka ut och platta till biffarna med en sked. Stek på medelvärme på spisen på båda sidorna tills de är fasta och gyllenbruna. Vänd med bred stekspade och se till så de inte faller sönder. 

Vi åt dessa med potatis och svampsås. Jättegott. Hade vi inte haft salladen från Ekolådan tror jag att antingen broccoli eller rivna morötter passat fint till, lite mer säsongsrätt hade det varit också.

2 kommentarer: