Tomatsås
1 burk krossade tomater
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 morot
2 tsk buljongpulver
2 msk tomatpure
1 burk vita bönor i tomatsås
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 morot
2 tsk buljongpulver
2 msk tomatpure
1 burk vita bönor i tomatsås
Hacka löken, skala och grovriv moroten. Fräs lök, pressad vitlök och morot i lite olja. Häll på tomater, buljongpulver och tomatpure. Koka ca 10 min. Tillsätt vita bönor i tomatsås.
Grönvit röra
150 g färska nässlor
250 g keso
Förväll nässlorna 5 min och häll av vattnet. Blanda keso och nässlor.
Bechamelsås
1 tsk timjan
3 msk rapsolja
3 msk vetemjöl
7 dl mjölk
1 tsk timjan
3 msk rapsolja
3 msk vetemjöl
7 dl mjölk
Värm oljan i en kastrull. Vispa i mjölet. Häll på mjölken. Rör medan såsen kokar upp. Koka 3 min. Smaka av med salt och peppar.
3 dl riven ost
Värm ugnen till 225 grader.
Varva lasagneplattor, tomatsås, bechamel och grönvit röra i en ugnsfast form. Strö över osten. Gratinera i ugnen ca 20 min.
Och som bonus; en vacker bild på nässlorna när de var nyplockade.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar