söndag 17 april 2011

Första motgången under veckohandlingen

Idag köpte vi vår första icke-ekologiska vara under det här experimentet. Det var pepparrot. Efter att ha letat i tre olika butiker efter ekologisk pepparrot gav vi upp och köpte en liten bit konventionellt odlad. Det kändes lite surt, men maträtten det ska vara till går inte att göra utan pepparrot och vi hade inte ro att leta mer. Jag har dock sett ekologisk pepparrot på t ex mataffären.se tidigare, så till nästa gång hoppas jag kunna hitta ekologisk.

En annan sak som vi inte lyckades hitta ekologiskt var alfaalfafrön. Men det inköpet beslutade vi skjuta upp till vi får möjlighet att besöka nån välsorterad hälsokostaffär i stan, för där går det säkert att få tag på och det paketet vi har nu räcker en vecka till.  

Denna vecka blir det ingen grönsakslåda, utan vi har kvar grönsaker från förra veckans låda fortfarande. Lite billigare kanske det blir, 825 kr är summan när vi räknar ihop inköpen. Dock vet jag redan nu att vi kommer behöva komplettera med keso under veckan, för den ekologiska keson var slut idag. Men det är fortfarande inte speciellt mycket dyrare än en vanlig vecka.

2 kommentarer:

  1. Hej Elin!

    Kul att du bloggar om era matinköp, jag läser och inspireras! Gillade alltid dina bloggar i NVP och saknade dem när du slutade. Lycka till med inköpen!

    Elizabeth på Runmarö

    SvaraRadera
  2. Vad roligt att du hittat hit.

    SvaraRadera