lördag 2 april 2011

En kort bakgrund

Vi är en familj bestående av två vuxna och två förskolebarn. Vi lagar mat hemma varje dag och tar med matlåda till jobbet. Maten vi äter är oftast lakto-ovo-vegeterisk, men ett par gånger i veckan äter vi fisk. Innan ekoexperimentet började handlade vi mat för runt 800 kr i veckan och tyckte det började kännas ganska dyrt. Att det var dyrt tolkade vi som att vi satsade mycket på maten och bestämde oss då för att gå "all in" och bara köpa ekologiskt i en månad.

Vi tänkte testa lite olika grönsakslådor för att se om det är nåt för oss. Första veckan har vi valt Ekolådans Stora Mixlådan som levereras på tisdag. Det är utifrån innehållet i den som vi planerat veckans mat.

Vi har satt upp några regler för oss själva: grundprincipen är att allt ska vara ekologiskt. När det inte är möjligt får vi fundera över om vi helt enkelt ska strunta i produkten eller om vi trots allt ska köpa en konventionellt framställd produkt. Vad gäller fisk ska vi i första hand välja kravmärkt och i andra hand MSC-märkt. Som vanligt försöker vi äta hyfsat säsongsbundet (med undantag för det som finns i lådorna), men det kan ibland vara lite svårt så här års.

Här på bloggen ska vi, utöver utvärdering av experimentet, också försöka bjuda på i alla fall de flesta recepten vi lagar. Välkommen att följa med!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar