Ekovardag är en inspirationsblogg för den som vill komma igång och leva lite miljövänligare genom att äta klimatsmart mat som följer säsongerna, odla egen mat och andra projekt för att öka miljömedvetenheten i hemmet. Recepten är oftast lakto-ovo-vegetariska, men ibland innehåller de fisk.
onsdag 13 april 2011
Soppa från trädgården
Tidig vår är kanske inte den tid man brukar associera med att skörda i trädgårdslandet, men har man låtit jordärtskockorna stå kvar i jorden över vintern är det nu man ska ta upp dem. Maken improviserade ihop en fantastisk soppa på jordärtskockorna jag tog upp i helgen. Ungefär så här gjorde han:
Skala och dela ca 500 g jordärtskockor. Fräs dem med lite vitlök och chili (kan nog ersättas med hackad gul lök med gott resultat, tror jag). Häll på en liter vatten och smula i en buljongtärning. Koka upp och koka tills de blivit mjuka. Mixa soppan slät med stavmixer och tillsätt ca 1 dl vispgrädde. Klart!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar