fredag 29 april 2011

Efterrättsbollar

Köttbullar till efterrätt? Nej, det är snarare chokladbollar. Eller egentligen nötbollar. De mörka är mina favoriter och de gjorde jag så här:

Knappt 2 dl cashewnötter mixas till mjöl med ½ msk kanel och ½ tsk vaniljpulver. Tillsätt 1 msk honung och 1 dl russin och fortsätt mixa. Forma till små bollar och vila en kort stund i kylen.

Barnen föredrog av nån anledning de ljusare. De gjorde jag så här:

1 dl sötmandel och 1 dl cashewnötter mixas till mjöl. Tillsätt 1 msk kokosfett, 2 msk tahini, 1 msk honung, 2 tsk carobpulver och en knivsudd salt. Mixa lite till och forma till bollar.

Tack Markus för inspirationen. Jag har hittat fler bollar i Erica Lagerkrantz "Raw Food på svenska" som jag ska inspireras av framöver.

1 kommentar: