tisdag 19 april 2011

Mandelfrikadeller med pasta

Det här receptet kan verka lite omständigt, men det blir väldigt gott.

100 g hackad sötmandel
1½ dl riven smakrik ost
1½ dl ströbröd
en halv riven lök (eller nån annan smaksättning)
1 tsk salt
lite nymald svartpeppar
4 ägg
2 msk vatten

1 liter vatten
3-4 tsk buljongpulver (2 buljongtärningar)

Blanda alla ingredienser och forma till små bollar (ca 1 rågad tsk per boll, de sväller när de kokas). Koka upp vatten och buljongpulver. Lägg i bollarna och låt sjuda i 6-7 minuter. Ta upp bollarna med hålslev och stek dem gyllenbruna i smör. 

Dessa bollar gör sig väldigt bra i bufféer till jul och midsommar också. Idag åt vi dem med pasta, ketchup och finrivna morötter. Mums!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar