tisdag 12 april 2011

Lins- och korngrynsbollar

Det ursprungliga receptet kommer från boken De gröna alternativen av Anna-Lisa Stenudd och Kåre Engström, men vi har lagat det så många gånger att vi numera gör det på fri hand. Koka helst linserna och korngrynen redan på morgonen och låt dem stå och svalna över dagen.

2 dl röda linser
1 dl korngryn
5 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
1 tsk basilika
1 lök
2 msk olja
2 krm svartpeppar
2 vitlöksklyftor
örtsalt


Koka linser, korngryn och buljongtärning i 10 minuter. Låt svalna. Hacka och fräs lök och vitlök i kryddor och olja. Blanda fräset med röran, forma bollar och stek.

3 kommentarer:

  1. tusen tack för tips och inspiration!

    SvaraRadera
  2. Detta gillade hela familjen, tack för det! Ikväll blir det Tinaws linssoppa :)

    //Ida

    SvaraRadera
  3. jättefint tips, har börjat äta vegetariskt och närproducerat så inspiration och tips behövs. (ps jag gillar smaken på korngryn och vill inte "krydda bort den")//Lena

    SvaraRadera