Till middag åt vi Bami goreng med jordnötssås. För första gången testade jag att woka broccolistjälkarna. Det blev jättebra! Köper ni färsk broccoli så skala stammarna och skiva. Goda att äta både som de är och wokade. Att jag aldrig testat det förr... Från och med nu kommer i alla fall inga broccolistammar gå till spillo här i huset.
Och här kommer receptet:
Bami goreng med jordnötssås
1,5 dl sojabitar
250 g äggnudlar
3 tsk olja
400 g grönsaker (idag blev det vitkål, spetskål, broccoli, morötter, gul lök och vitlöksstjälk)
lite sambal oelek
1 msk ketjap manis
1 msk sweet chilisås
4 st ägg
Koka sojabitarna i buljong. Koka äggnudlarna enligt anvisningarna på förpackningen och spola dem sedan i kallt vatten efter att nudlarna har kokat klart. Skölj och ansa grönsakerna. Skär dem i bitar eller strimlor efter tycke och smak.
Hetta upp oljan och bryn sojabitarna. Tillsätt grönsakerna och fräs några minuter i het panna. Tillsätt sambal oelek, sweet chili och ketjap manis efter tycke och smak. Rör under ca 3 minuter.
Tillsätt de färdigkokta nudlarna och värm upp nudelwoken.
Hetta upp oljan och bryn sojabitarna. Tillsätt grönsakerna och fräs några minuter i het panna. Tillsätt sambal oelek, sweet chili och ketjap manis efter tycke och smak. Rör under ca 3 minuter.
Tillsätt de färdigkokta nudlarna och värm upp nudelwoken.
Vispa ihop äggen och gör en tunn omelett. Strimla omeletten och strö bitarna över bami gorengen.
Jordnötssås
1 burk kokosmjölk
1 dl jordnötssmör
1 finriven gul lök
1 msk soja
en nypa socker
en knivsudd sambal oelek
Blanda allt i en liten kastrull. Koka upp under omrörning.
Jättegott, tycker vi!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar