Med biffar av bönor och kikärter får man ibland problemet att de inte håller ihop så bra när man steker dem, men det är inget problem alls med det här receptet. Däremot blir de en aning torra, så en god sås till är ett måste. Här blev det en tomatsås och kokt bovete med ärtor och majs till biffarna.
Kikärtsbiffar
4 dl kokta kikärtor
1 dl couscous
½ gul lök
1 ägg
1 tsk malen spiskummin
salt och peppar
Häll
1 dl kokande vatten över couscousen och låt den dra ca 5 min. Hacka
löken fint.
Mixa kikärtor och gul lök tills allt är finhackat men inte helt slätt. Blanda i kall cous cous, ägg och kryddor. Forma biffar och vänd i sesamfrön. Stek i olivolja på medelhög värme 3-4 minuter på varje sida.
Mixa kikärtor och gul lök tills allt är finhackat men inte helt slätt. Blanda i kall cous cous, ägg och kryddor. Forma biffar och vänd i sesamfrön. Stek i olivolja på medelhög värme 3-4 minuter på varje sida.
Tomatsås
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 paket krossade tomater
en nypa socker
salt och peppar
Skala och hacka lök och vitlök. Fräs löken i lite olja, tillsätt tomaterna och låt puttra en stund. Smaka av med socker, salt och peppar. Om så önskas, mixa såsen med en stavmixer.
Kokt bovete med ärtor och majs
4 portioner bovete
2 dl gröna ärtor
1 dl majskorn
Koka bovetet enligt anvisning på förpackningen. Tina ärtor och majs om de är frysta. Blanda och ät.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar