Färgglad mat blir man glad av att bara se på. Eftersom biffarna är lite väl beiga till färgen så får en grön ärtsås pigga upp på tallriken. I det lite gråtrista matvetet har vi blandat morot och röda gojibär. Både gott och snyggt! Gojibär kan man för övrigt odla i trädgården. Bocktörne heter plantan på svenska, den är flerårig och härdig ner till -25 grader. Jag har sått frön, men ännu inte sett nåt resultat. Det ska bli spännande att se om det blir nåt.
Gula ärtbiffar
8 dl kokta gula ärtor (250 g torkade gula ärtor som blötlagts i minst 8 timmar och därefter kokats i 30-40 minuter)
1 liten gul lök
2 vitlöksklyftor
3 msk fryst persilja
1 tsk malen koriander
3 tsk spiskummin
1 ägg
2-3 msk vetemjöl
sat och peppar
Finhacka lök och vitlök. Mixa alla ingredienserna till en smet. Salta och peppra. Forma till små biffar och stek i olja.
Grön ärtsås
5 dl frysta gröna ärtor
2 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
1 dl mjölk
Koka upp ärtorna i vattnet med en smulad buljongtärning. Koka ett par minuter. Dra från plattan och tillsätt mjölken. Mixa slätt med stavmixer.
Matvete med morot och gojibär
4 portioner kokt matvete
1 riven morot
1 dl gojibär
1½ msk kallpressad rapsolja
lite limejuice
salt och peppar
Blanda matvete, morot och gojibär. Ringla över olja och limejuice. Smaka av med salt och peppar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar