lördag 18 maj 2013

Grön smoothie med kirskål

Gröna smoothies ska ju vara vansinnigt nyttiga. När man mixar gröna blad tillgängliggörs näringen på ett bra sätt och dessutom är söta smoothies ett enkelt sätt att få barn att tycka om bladgrönt. Ofta använder man babyspenat, fryst spenat eller broccoli i smoothies, men även kirskål och nässlor fungerar utmärkt. Här kommer ett recept på vårt mellanmål idag. Det blir ungefär 7,5 dl, dom man kan fördela i ett stort och ett litet glas eller tre små glas beroende på hur många som ska dricka. Det kan ta några gånger att vänja sig vid den gröna smaken, så kanske vill man använda lite mindre kirskål första gången man testar och öka efter hand? Kirskål har en ganska distinkt smak, men frukten (och framför allt havtornsbären) maskerar den bra. Havtorn har kärnor, så har man petiga barn som ska dricka (som jag) så får man mixa ordentligt.

Kirskålssmoothie

2 skalade och urkärnade apelsiner (eller 3 dl apelsinjuice)
1½-3 dl kirskål
1 banan
3 dl fryst mango
1 dl fryst havtorn
lite vatten om det behövs

Börja med att mixa apelsinerna. Tillsätt kirskålen och mixa tills den är finfördelad. Tillsätt resten av frukten och mixa slätt. Späd med vatten om det behövs.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar