Ekovardag är en inspirationsblogg för den som vill komma igång och leva lite miljövänligare genom att äta klimatsmart mat som följer säsongerna, odla egen mat och andra projekt för att öka miljömedvetenheten i hemmet. Recepten är oftast lakto-ovo-vegetariska, men ibland innehåller de fisk.
torsdag 14 februari 2013
Vintersallad med smarrig dressing
Salladskålen är precis på slutet på sin säsong, men än så länge kan man ibland hitta svensk salladskål i butiken. Annars är den huvudsakliga säsongen för salladskål juni-december. Med en så lång säsong är den en utmärkt bas för vintersallader. Här har jag kombinerat den med morot, kålrot och en smarrig dressing som även fungerar utmärkt till andra sallader.
Vintersallad med salladskål, morot och kålrot
½ huvud salladskål (den översta biten brukar jag ta, den undre är så god att woka att jag sparar den till det)
2 stora morötter
ca 150-200 g kålrot
2 msk koncentrerad fläderblomssaft
2 msk äppelcidervinäger
2 msk rapsolja
salt, peppar och eventuellt nån örtkrydda
Strimla salladskålen. Skala och riv morot och kålrot. Blanda i en skål. Vispa ihop ingredienserna till dressingen och häll över salladen. Rör runt och servera. Håller ett par dagar i kylen.
Etiketter:
recept,
vintergrönsaker
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar