torsdag 14 februari 2013

Vintersallad med smarrig dressing


Salladskålen är precis på slutet på sin säsong, men än så länge kan man ibland hitta svensk salladskål i butiken. Annars är den huvudsakliga säsongen för salladskål juni-december. Med en så lång säsong är den en utmärkt bas för vintersallader. Här har jag kombinerat den med morot, kålrot och en smarrig dressing som även fungerar utmärkt till andra sallader.

Vintersallad med salladskål, morot och kålrot

½ huvud salladskål (den översta biten brukar jag ta, den undre är så god att woka att jag sparar den till det)
2 stora morötter
ca 150-200 g kålrot
2 msk koncentrerad fläderblomssaft
2 msk äppelcidervinäger
2 msk rapsolja
salt, peppar och eventuellt nån örtkrydda

Strimla salladskålen. Skala och riv morot och kålrot. Blanda i en skål. Vispa ihop ingredienserna till dressingen och häll över salladen. Rör runt och servera. Håller ett par dagar i kylen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar