tisdag 19 februari 2013

Bönbiffar i rolig färg

Det är kul med färg. Hade jag haft blå potatis hade jag gjort blått mos till, men idag får vi hålla till godo med vanlig potatis. Kanske är de här biffarna mer röda än rosa, men röda biffar finns det redan så många av, så vi kallar dessa rosa. 

Rosa biffar

3 rödbetor
1 gul lök
3-4 dl kokta vita bönor (eller ett paket avrunna och sköljda cannelinibönor)
½ dl riven pepparrot
1 tsk spiskummin
1 tsk paprikapulver (gärna rökt)
1 dl vetemjöl
2 ägg
salt

Skala och riv rödbetorna och pepparroten. Skala och hacka löken. Mixa ihop alla ingredienser och smaka av med salt. Klicka ut smeten till centimetertjocka plättar i en stekpanna och stek några minuter på varje sida så att de blir fasta och fina. Servera med kokt potatis eller potatismos samt säsongens grönsaker och någon god sås.

Yoghurtsås är enkelt och gott. Man kan krydda turkisk yoghurt med vad man vill. Vitlök är en klassiker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar