- mindre jäst i degen. Martin Johansson har endast 2 g jäst per dl vatten, så nu har vi också det. Lite olivolja och socker har också tillkommit i degen.
- mindre saker på pizzan. Tidigare gjorde vi ofta pizzor med mycket olika fyllningar på, men det blir faktiskt bättre om man har mindre. I samband med det har jag börjat ha mozzarella på "vuxen-pizzorna". Det blir också godare.
- varmare i ugnen. Boken rekommenderar så varmt som möjligt, så det kör vi med nu. Det blir jättebra!
- baka fler pizzor. Tidigare kavlade vi ut degen till två plåtar, men nu bakar vi istället fyra individuella pizzor. För att man inte ska behöva vänta på maten i evighet gör vi hälften-hälften pizzor, så alla får börja med en halva och sen få andra halvan lite senare (om man är hungrig så länge, för barnen räcker det med en halv). Tunnare pizzabotten ger godare pizza.
Ekovardag är en inspirationsblogg för den som vill komma igång och leva lite miljövänligare genom att äta klimatsmart mat som följer säsongerna, odla egen mat och andra projekt för att öka miljömedvetenheten i hemmet. Recepten är oftast lakto-ovo-vegetariska, men ibland innehåller de fisk.
lördag 16 februari 2013
Pizzatrix
Pizza har vi alltid ätit till och från, bakad enligt det här receptet. Det har smakat gott, som pizza vi bakade hemma när jag var liten, men inte alls som pizzeriapizza. Men sen fick jag boken Bröd och pizza i julklapp och med hjälp av den bakar vi numera pizza som smakar som på pizzerian. De viktigaste förändringarna vi har gjort är
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar