Ekovardag är en inspirationsblogg för den som vill komma igång och leva lite miljövänligare genom att äta klimatsmart mat som följer säsongerna, odla egen mat och andra projekt för att öka miljömedvetenheten i hemmet. Recepten är oftast lakto-ovo-vegetariska, men ibland innehåller de fisk.
torsdag 6 december 2012
Ny fiskfavorit
Innan vi fick överta mina föräldars gamla traktörpanna hade jag ingen aning om att jag behövde en sådan, men nu använder vi den nästan varje vecka till olika fiskrätter. Det här är nästan som fiskgratäng, men enklare och snabbare att göra.
Fisk- och räkpanna
400 g fisk (helst Krav-märkt, annars MSC-märkt, vi använde torsk)
3 msk smör
3 msk vetemjöl
5 dl mjölk
2 msk riven pepparrot
150 g skalade räkor
hackad dill
salt och peppar
Tina torsken i kylen över dagen. Dela fisken i mindre bitar.
Smält smöret i pannan och vispa i mjölet. Späd med mjölk lite i taget under vispning. Koka upp och sjud ca 5 minuter.
Rör ner pepparrot och fisk. Koka upp och sjud ytterligare 5 minuter.
Tillsätt räkor och dill. Låt allt bli varmt. Smaka av med salt och peppar.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar