torsdag 6 december 2012

Ny fiskfavorit


Innan vi fick överta mina föräldars gamla traktörpanna hade jag ingen aning om att jag behövde en sådan, men nu använder vi den nästan varje vecka till olika fiskrätter. Det här är nästan som fiskgratäng, men enklare och snabbare att göra.

Fisk- och räkpanna

400 g fisk (helst Krav-märkt, annars MSC-märkt, vi använde torsk)
3 msk smör
3 msk vetemjöl
5 dl mjölk
2 msk riven pepparrot
150 g skalade räkor
hackad dill
salt och peppar

Tina torsken i kylen över dagen. Dela fisken i mindre bitar.
Smält smöret i pannan och vispa i mjölet. Späd med mjölk lite i taget under vispning. Koka upp och sjud ca 5 minuter.
Rör ner pepparrot och fisk. Koka upp och sjud ytterligare 5 minuter.
Tillsätt räkor och dill. Låt allt bli varmt. Smaka av med salt och peppar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar