Ibland så stöter man på så där geniala och jättegoda recept som genast blir nya favoriter. Jag har varit skeptisk till att äta nachos till vardags, men efter att ha förklarat för barnen att man ska använda nachosen för att skopa upp gryta så går grytan åt mycket bättre än om de bara äter med sked. Det här är höstmat när den är som bäst. Receptet är ett modifierat recept från tidningen Vegmat, eftersom vi inte gillar stark mat är den betydligt mildare än orginalreceptet.
Chiligryta med nachos
2 dl röd eller svart quinoa
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
2 burkar krossade tomater
3 msk tomatpuré
5 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
1 tsk hett paprikapulver
2 tsk spiskummin
2 tsk kakao
1,5 tsk milt paprikapulver
½ tsk socker
½ tsk malen koriander
1 paket konserverade svarta bönor
1 paket konserverade kidneybönor
2 dl majs
Lägg quinoan i en bunke, slå kokande vatten över, häll av och skölj.
Skala och hacka lök och vitlök. Fräs i lite olja. Tillsätt krossade tomater, tomatpuré, vatten, buljongtärning, kryddor och quinoa. Koka tills quinoan är klar, ca 15-20 min.
Häll av bönorna och skölj dem. Tillsätt bönor och majs til grytan och puttra ytterligare 5-10 minuter.
Servera med nachos.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar