Matmuffins för sommarutflykter
2 ägg
2,5 dl mjölk
1 dl rapsolja
2,5 dl vetemjöl
2,5 dl grahamsmjöl
1 dl havregryn
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
svartpeppar
Vispa ihop ägg, mjölk och rapsolja.
Blanda mjöl, havregryn, bakpulver, salt och peppar och rör i.
Förbered fyllningen (se nedan) och rör ner i smeten.
Fördela i 12 stora muffinsformar,
grädda 20-25 minuter i 200 grader.
Förslag på fyllning (dessa är på bilden):
150-200 g förvällda broccolibuketter, en salladslök och 1-2 dl riven ost. Skär broccoli och salladslök i bitar. Blanda grönsaker och ost i smeten.
1 paket fetaost och 1-2 dl inlagda rödbetor. Tärna fetaosten och hacka rödbetorna. Blanda i smeten.
Har du testat andra varianter på fyllning? Lämna gärna en kommentar!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar