Den här pastalådan började som ett experiment för att bli av med lite ledsna grönsaker och slattar från kylen och resultatet blev så bra att vi lagat den igen och igen. Man kan ta det man har i grönsaksväg och blanda i såsen, men jag har svårt att klara mig utan rotselleri, för den ger så smarrig smak till rätten.
200 g pasta
1-2 morötter
1 bit rotselleri
1 gul lök
1-2 dl gröna ärtor
1 dl majs
½-1 pkt krossade tomater
1 dl creme fraiche
1 pkt fetaost
4 ägg
riven ost
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
Skala och riv rotsakerna. Skala och hacka löken. Fräs lök och rotsaker i olja en stund. Tillsätt ärtor, majs och krossade tomater. Låt koka upp. Rör i creme fraiche och puttra en stund. Dra bort från värmen så det får svalna lite.
Skär fetaosten i mindre bitar. Vispa ihop äggen. Blanda pasta, fetaost, sås och ägg i en ugnsfast form. Krydda med det du gillar. Strö över osten och gratinera i 225 grader tills äggen stannat och pastalådan fått fin färg (ca 15-20 min).
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar