söndag 29 januari 2012

Februari börjar med mera skåpstömning

Jag lovar, det blir bara två veckor till, sen ska jag sluta skriva om skåpstömning. Det börjar se lite glesare ut, men det är fortfarande mycket kvar. Jag beställde en påse blandade rotsaker från Årstiderna också, så jag har stora mängder palsternacka och jordärtskocka, samt lite rotselleri, att göra slut på också.

Barnen har frågat efter lins- och korngrynsbollar och vi har korngryn i skafferiet, så det får det bli på måndag. Rotsaksmoset är mor på potatis, rotselleri och jordärtskocka. Smarrigt som bara den.

Måndag: Lins- och korngrynsbollar, rotsaksmos

En soppa med både palsternacka och räkor känns som en bra idé. Räkorna har legat i frysen allt för länge. Anteckning till mig själv: Ett kilo skalade räkor räcker länge, köp gärna mindre förpackningar.

Tisdag: Fisksoppa med räkor

Quinoa är himla gott, men blir trots det stående i skåpet. Den här gången gör vi grytan på konserverade kidneybönor, för det är det vi har hemma.

Onsdag: Böngryta med majs och feta, quinoa

Efter att ha läst om vad insidan av konservburkar består av och sprider i maten (i boken "Den flamskyddade katten", kommer skriva ett separat inlägg om den senare), känns det som att jag vill bli av med alla våra konserver så snart som möjligt. Därför blir det två fiskrätter den här veckan, för nu ska tonfisken bort. Den ska jag inte köpa tonfisk mer. Inte ens MSC-märkt. I alla fall inte i konservburk.

Torsdag: Tonfisksås med basilika, pasta

Fredagsmys med middag i soffan. Vi har ju gott om rotsaker, så det är klart att det blir ugnsrostade rotsaker. Och det var så länge sen vi åt halloumi och yoghurtsås, så det får det bli till. Trots att jag måste handla det mesta.

Fredag: Ugnsrostade rotsaker, halloumi, yoghurtsås

Ännu en smarrig matvecka alltså!

2 kommentarer:

  1. Oj oj vad gott allt ser ut och OJ OJ vad nyfiken jag blir på konservburksgrejen. Tetror som gäller i fortsättningen alltså?!

    Ha en bra vecka!

    //Ida

    SvaraRadera
  2. Ja, här blir det tetror i fortsättningen. Måste bara hitta ekologisk kokosmjölk på tetra, allt annat finns som tetra eller kan avvaras.

    SvaraRadera