Ekovardag är en inspirationsblogg för den som vill komma igång och leva lite miljövänligare genom att äta klimatsmart mat som följer säsongerna, odla egen mat och andra projekt för att öka miljömedvetenheten i hemmet. Recepten är oftast lakto-ovo-vegetariska, men ibland innehåller de fisk.
måndag 9 januari 2012
Ugnspytt med traditionella tillbehör
De traditionella tillbehören till pytt i panna är inlagda rödbetor och stekt ägg, i alla fall om du frågar mig. Pytten gör vi i ugnen. Sätt ugnen på 200 grader. Skala och tärna morot, kålrot, rotselleri och potatis (eller vad du nu råkar ha för rotsaker hemma). Lägg i långpannan och häll över rapsolja. Ugnsrosta ca 30-40 minuter. Tillsätt 3 dl kokta bruna bönor (eller andra bönor, vad som finns hemma) mot slutet så att de blir lite rostade också (är bönorna frysta bör de läggas i redan från början). Rör om då och då och avsluta med att salta och peppra. Stek äggen i stekpanna. Servera pytten med rödbetor och stekt ägg. Husmanskost på vegovis, kanske man kan säga?
Etiketter:
recept
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar