torsdag 12 januari 2012

Tikka Masala som på restaurang


Den där burken med kryddpasta har stått i kylen i ett helt år till ingen nytta. Jag visste inte riktigt vad vi skulle göra med den. Men det fanns ett recept på burken och ungefär det följde vi. Det blev jättegott, som på indisk restaurang. Vi åt grytan med kokt råris och "istället för pizzasallad"-sallad. Här är recepten:

Quorn Tikka Masala

300 g quornfiléer
1 gul lök
½ dl tikka masala currypasta
1 paket krossade tomater
2,5 dl kokosmjölk

färsk koriander

Hacka löken och fräs i lite olja. Tillsätt currypastan, fräs kort. Häll på tomater och kokosmjölk (jag hade fryst in det som blev över när jag bakat mjölkfri morotskaka, man kan nog använda en hel burk om man har). Tillsätt quornfiléerna och låt puttra en stund.

Istället för pizzasallad

vitkål och rödkål
1 msk linfröolja
1 msk olivolja
1 msk limejuice
½ msk äpplecidervinäger
en nypa örtsalt

Strimla kålen fint. Vispa ihop dressingen och häll den över kålen. Blanda så att dressingen sprids över kålen. Har man inte linfröolja och/eller olivolja kan man ta vilken annan kallpressad olja som helst.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar