Ekovardag är en inspirationsblogg för den som vill komma igång och leva lite miljövänligare genom att äta klimatsmart mat som följer säsongerna, odla egen mat och andra projekt för att öka miljömedvetenheten i hemmet. Recepten är oftast lakto-ovo-vegetariska, men ibland innehåller de fisk.
torsdag 12 januari 2012
Tikka Masala som på restaurang
Den där burken med kryddpasta har stått i kylen i ett helt år till ingen nytta. Jag visste inte riktigt vad vi skulle göra med den. Men det fanns ett recept på burken och ungefär det följde vi. Det blev jättegott, som på indisk restaurang. Vi åt grytan med kokt råris och "istället för pizzasallad"-sallad. Här är recepten:
Quorn Tikka Masala
300 g quornfiléer
1 gul lök
½ dl tikka masala currypasta
1 paket krossade tomater
2,5 dl kokosmjölk
färsk koriander
Hacka löken och fräs i lite olja. Tillsätt currypastan, fräs kort. Häll på tomater och kokosmjölk (jag hade fryst in det som blev över när jag bakat mjölkfri morotskaka, man kan nog använda en hel burk om man har). Tillsätt quornfiléerna och låt puttra en stund.
Istället för pizzasallad
vitkål och rödkål
1 msk linfröolja
1 msk olivolja
1 msk limejuice
½ msk äpplecidervinäger
en nypa örtsalt
Strimla kålen fint. Vispa ihop dressingen och häll den över kålen. Blanda så att dressingen sprids över kålen. Har man inte linfröolja och/eller olivolja kan man ta vilken annan kallpressad olja som helst.
Etiketter:
gryta,
quorn,
recept,
vintergrönsaker
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar