lördag 14 maj 2011

Snabb och god gryta


Den här grytan kanske inte ser mycket ut för världen, men den har alla egenskaper man kan önska sig av lyxig vardagsmat. Den är extremt snabb- och lättlagad. Den smakar jättegott. Vi äter den alltid med quinoa, men man kan säkert ha den till couscous eller bulgur också om det ska gå ännu fortare. Vill man lyxa till det ordentligt kan man ju ta färsk basilika.

Böngryta med majs och feta


1 burk krossade tomater
1 pressad vitlöksklyfta
1 buljongtärning
3-4 dl kidneybönor
1-2 dl vatten
2 nävar gröna bönor
basilika
1 burk avrunnen majs
1 pkt fetaost

Koka upp tomatkross, vitlök, buljong och kidneybönor. Späd med vatten. Tillsätt gröna bönor. Smaka av med basilika. Puttra några minuter.
Lägg i majs och fetaost i bitar. Servera med quinoa.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar