Grunden till det här receptet kommer från kokboken "Mat som det är någon mening med - Goda råd och recept från Alftaköket" som jag köpte för flera år sen på Apoteket. Grunden är enkel och man kan ju använda i princip vilka grönsaker man vill.
400 g torsk
400 g torsk
3 morötter
1 palsternacka
1 liten gul lök
1 tsk curry
1 l fiskbuljong
2 dl gröna ärtor
2 dl skalade räkor
½ dl hackad dill
Slanta rotsakerna och skiva löken. Fräs på svag värme tillsammans med curryn några minuter. Tillsätt buljongen. Koka till grönsakerna är nästan mjuka. Skär fisken i ganska stora bitar. Lägg i fiskbitarna. Koka 3-5 min. Lägg i räkorna och ärtorna och låt soppan bli varm. Strö över dill innan servering.
Vi brukar ha bröd och pålägg till. Just idag blev det rågkusar med keso.
Vi brukar ha bröd och pålägg till. Just idag blev det rågkusar med keso.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar