Ekovardag är en inspirationsblogg för den som vill komma igång och leva lite miljövänligare genom att äta klimatsmart mat som följer säsongerna, odla egen mat och andra projekt för att öka miljömedvetenheten i hemmet. Recepten är oftast lakto-ovo-vegetariska, men ibland innehåller de fisk.
måndag 16 januari 2012
Fiskpinnar med kallsås
Maken panerade fiskpinnarna genom att först blanda 1,5 dl ströbröd med 1 dl riven västerbottenost. Därefter vände han fisken i ägg och i ströbröds-ost-blandningen. Det blev toppengott. Till dem serverade vi kokt potatis, vacker vintersallad och en kall sås gjord enligt följande recept.
Kall sås med smörgåsgurka
3 dl gräddfil
2 dl hackad smörgåsgurka
dill
1 tsk citronjuice
salt och peppar
Blanda allt. Smaka av med salt och peppar.
Gräddfil, hackas smörgåsgurka, färsk dill, lite citron, peppar & salt.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar