lördag 7 januari 2012

Vintersallad

Nu på vintern är de vanliga salladsgrönsakerna inte i säsong. Det man kan köpa i affären är växthusodlat och/eller importerat och inte i närheten av de smakrika tomater, sallad och gurkor man kan köpa på sommaren. Nu är det dags för vintersallader. I boken Sju årstider i Majas kök finns tips på flera olika vintersallader. Den här är inspirerad av en av dem.

Vacker vintersallad
En bit rödkål
2 morötter
1 äpple
2 msk rapsolja
1 msk äppelcidervinäger
salt

Hyvla rödkålen och skala morötterna. Riv morot och äpple. Blanda ihop olja och vinäger, salta lätt. Blanda grönsakerna och häll över dressingen.
Salladen är vackrast första dagen, men håller en vecka i kylskåpet (men då hinner äpplet bli brunt och rödkålen färga av sig). Jag brukar göra en laddning och äta av varje dag. Det är praktiskt att bara ställa fram en färdig skål med grönsaker de flesta av veckans dagar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar