tisdag 24 maj 2011

Tomatsoppa med smått och gott

Idag improviserade jag fram en bra rätt om man har lite olika rester som behöver göras av med. I grunden gjorde jag en tomatsoppa och sen hade vi skålar med topping. Barnen ville ha pasta och kikärtor, medan jag gjorde en smarrig blandning av tofu, grön currypasta och bladspenat till de vuxna. När jag lade ihop matlådor passade jag dessutom på att lägga ner lite oliver i min soppa, så att de inte ska stå i kylen och bli dåliga.

Tomatsoppa
2 gula lökar
1 tsk spiskummin
2 paket krossade tomater
5 dl vatten
2 buljongtärningar
2 vitlöksklyftor
1 dl creme fraiche

Grovhacka löken och fräs den i olja med spiskummin. Häll på tomater och vatten. Smula i buljongtärningarna och pressa i vitlöken. Koka en stund. Tillsätt creme fraiche och mixa soppan med stavmixer.
Så här smarrig såg min tallrik ut.
Man kan lägga i nästan vad som helst i den här soppan; grönsaker, bönor, kokt potatis, pasta, ris, fetaost... En bra rätt vid kylskåpsrensning!

2 kommentarer:

  1. Antar att soppan innehåller tomater också, står inte dock.. hur många?

    SvaraRadera
  2. 2 paket krossade tomater ska det vara. Om man vill kan man såklart tillsätta färska också.

    SvaraRadera