Vi hade jordärtskockor och rotselleri i kylen, så därför blandade jag det med potatis och gjorde mos. Moset fick en god, frisk smak av jordärtskickorna och rotsellerin. Att panera fisken själv är lite kladdigt, men det blir väldigt gott och dessutom kan jag själv bestämma saltinnehåll och göra en helt ekologisk panering.
Hemlagade fiskpinnar
Hemlagade fiskpinnar
400 gram fisk (eller 600 g om det ska bli matlådor, idag hade vi sej)
1 dl vetemjöl |
1 st ägg, uppvispat (till 600 g fisk behövs två ägg) |
1 dl ströbröd |
salt och vitpeppar |
Skär fisken i fiskpinnsstorlek (går lättast om de är lite lätt tinade, men inte helt).
Lägg mjöl, ägg och ströbröd på olika tallrikar. Vänd fiskpinnarna först i mjöl, därefter i ägg och sist i ströbröd.
Stek fiskpinnarna i smör på mellanvärme i en stekpanna, 2–3 minuter på varje sida.
Lägg mjöl, ägg och ströbröd på olika tallrikar. Vänd fiskpinnarna först i mjöl, därefter i ägg och sist i ströbröd.
Stek fiskpinnarna i smör på mellanvärme i en stekpanna, 2–3 minuter på varje sida.
2 dl crème fraiche |
1 tsk curry |
1 tsk äppelcidervinäger |
1 grovrivet äpple |
Blanda alla ingredienser i en skål. Klart.
Rotsaksmoset gjorde vi precis som vanligt potatismos. Skala och dela potatis, jordärtskockor och rotselleri. Koka tills allt är mjukt. Mosa med potatisstöt tillsammans med smör och lite mjölk. Salta och peppra.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar