måndag 18 mars 2013

Små, små sojabönsbiffar till pasta

Sojabönor har en ganska neutral smak, så man kan med fördel krydda dessa biffar mer. Stek dem som små, små puckar och servera med spaghetti och tomatsås.

Sojabönsbullar

3 dl kokta sojabönor
1 potatis
3 msk hampamjöl, kikärtsmjöl eller sojamjöl
1 ägg
2 msk vetemjöl
1 msk soja
2 msk chilisås eller ketchup
½ msk basilika
salt och peppar

Skala och riv potatisen grovt. Mixa alla ingredienser och smaka av och tillsätt mer vetemjöl om smeten känns för lös. Krydda gärna med dina favoritkryddor. Forma till små puckar och stek på medelvärme i olja några minuter. Servera med pasta och tomatsås.

Tomatsås

1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 paket krossade tomater
1 grönsaksbuljongtärning
1 msk socker
salt och peppar

Skala och hacka löken. Fräs lök och vitlök i olja. Häll på tomater. Smula i buljongtärningen och smaka av med socker, salt och peppar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar