torsdag 14 mars 2013

Fixa egen färssås

Rotsellerin gör den här pastasåsen fyllig och god och de mixade sojabönorna ger en lite krämig konsistens. Jag föredrar att koka sojabönorna själv och är man ute i god tid kan man med fördel grodda sojabönorna innan man kokar dem. Det förkortar koktiden betydligt. Det finns faktiskt sojabönor som kan odlas i Sverige. Jag tror jag ska testa i år och se hur det fungerar i mitt trädgårdsland.

Pastasås med egen sojafärs

3-4 dl kokta sojabönor
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 palsternacka
1 bit rotselleri (ca 100-200 g)
1 morot
1 paket krossade tomater
2 tsk torkad oregano
salt och peppar

Mixa sojabönorna till en grov färs (den får gärna vara lite ojämn, både en del mos och en del hela bönor).
Skala och hacka löken. Skala och riv rotsakerna. Fräs lök och rotsaker i lite olja tills de mjuknat. Häll på krossade tomater och sojafärsen. Låt puttra ca 10 minuter. Krydda och smaka av. Servera med nykokt pasta och säsongens grönsaker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar