torsdag 14 mars 2013

Fixa egen färssås

Rotsellerin gör den här pastasåsen fyllig och god och de mixade sojabönorna ger en lite krämig konsistens. Jag föredrar att koka sojabönorna själv och är man ute i god tid kan man med fördel grodda sojabönorna innan man kokar dem. Det förkortar koktiden betydligt. Det finns faktiskt sojabönor som kan odlas i Sverige. Jag tror jag ska testa i år och se hur det fungerar i mitt trädgårdsland.

Pastasås med egen sojafärs

3-4 dl kokta sojabönor
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 palsternacka
1 bit rotselleri (ca 100-200 g)
1 morot
1 paket krossade tomater
2 tsk torkad oregano
salt och peppar

Mixa sojabönorna till en grov färs (den får gärna vara lite ojämn, både en del mos och en del hela bönor).
Skala och hacka löken. Skala och riv rotsakerna. Fräs lök och rotsaker i lite olja tills de mjuknat. Häll på krossade tomater och sojafärsen. Låt puttra ca 10 minuter. Krydda och smaka av. Servera med nykokt pasta och säsongens grönsaker.

1 kommentar:

  1. Hej Jag är Ana från Fooduel.com. Det är en plats där användarna röstar recept
    1 till 10.

    Det finns en rangordning av de bästa recepten och en profil med dina röstat recept. Varje recept har en länk till bloggen som tillhör receptet. På så sätt kommer du att få trafik till din blogg

    Det är enkelt, snabbt och roligt. Det bästa fotot recept kommer att vara här.

    Jag inbjuder dig att komma in, lägg till din blogg och ladda ett recept med en fin bild.

    Vi skulle älska att du deltar med några recept som denna. Ser fantastiskt!

    Hälsningar

    http://www.Fooduel.com

    SvaraRadera