måndag 14 april 2014

Klassisk frukost i ny tappning

En vegetarisk frukost utan mjölkprodukter är ett steg till att minska sin klimatbelastning. Gröt kanske inte låter så lyxigt och det gör sig inte heller speciellt bra på bild, men det kan varieras i oändlighet och smaka hur gott som helst. En klassiker är ju att äta gröt med fruktmos eller sylt, men här låter jag frysta bär och torkade aprikoser koka med gröten istället. Havremjölk passar utmärkt till gröt. Om man har lingonsylt på gröten kan havremjölken ibland skära sig lite. Det smakar ingen skillnad, men ser lite tråkigt ut. 

Jag är hungrig på morgonen och brukar därför oftast göra en och en halv portion, men receptet är anpassat för en normal pottion.

Havregröt med hallon

1 dl fiberhavregryn
2 dl vatten
en knivsudd salt
4 torkade aprikoser
1 dl frysta hallon

Häll havregryn, vatten och salt i en kastrull. Koka upp och koka 2 minuter. Klipp aprikoserna i mindre bitar och blanda i dem och hallonen. Rör runt och låt koka ytterligare någon minut. Servera med havremjölk.

1 kommentar:

  1. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera