tisdag 8 april 2014

Gör det enkelt!

Ibland känner jag att jag fastnar i väldigt ambitiös matlagning där allt ska smaksättas med all sköns spännande kryddor och såser och efter ett tag kan det nästan kännas som en belastning att laga mat. Det är då det är dags att skala ner på ambitionen. Vegetariskt är inte mer komplicerat att laga än kött. Här kommer receptet på en supergod och enkel lasagne som hela familjen älskar.

Enkel lasagne

Sätt ugnen på 225 grader.


1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 morötter
300 g sojafärs eller quornfärs

500 g krossade tomater
1 grönsaksbuljongstärning

Skala och hacka lök och vitlök. Skala morötterna och riv dem grovt. Fräs lök, vitlök och morötter i lite rapsolja. Låt färsen fräsa med en stund. Häll på tomater och smula i buljongtärningen. Låt puttra på svag värme medan du gör bechamelsåsen. 

3 msk rapsolja
½ dl vetemjöl
8 dl mjölk eller havremjölk
salt och peppar

Häll rapsoljan i en kastrull och vispa i mjölet så att det inte finns några klumpar. Tillsätt mjölken lite i taget och koka upp under omrörning. Låt koka på svag värme 3-5 minuter, försiktig så att det inte bränner fast. Smaka av med salt och peppar.

1 paket lasagneplattor

Häll bechamelsås i formen, lägg på lasagneplattor och häll på tomatsås. Varva bechamelsås, lasagneplattor och tomatsås. Avsluta med ett lager bechamel och strö över lite riven ost om du vill. Gratinera i 225 grader i 20-30 minuter (tills plattorna är mjuka).

Smaklig måltid!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar