torsdag 24 april 2014

Godaste frukostgröten


Av alla varma grötar jag lagar så är det här min favorit. Bäst smakar den på hösten med nyplockade blåbär, men så här års får jag hålla tillgodo med frysta. Receptet ger en stor portion eller två små. Skrädmjöl består av rostad, malen havre. Det är periodvis lite svårt att få tag på, men det blir inte samma smak utan det, så det är nödvändigt. Har du inte testat havremjölk tidigare så våga göra det till den här gröten. Det blir som en havresymfoni!

Blåbärsgröt

1 dl havregryn
½ dl skrädmjöl
3 dl vatten
en gnutta salt
2 dl blåbär
1 tsk honung

Blanda havregryn, skrädmjöl, vatten och salt. Koka upp och låt puttra på svag värme i 3 minuter. Tillsätt blåbär och rör tills de är helt i blandade. Rör i en sked honung. Servera med havremjölk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar