torsdag 6 mars 2014

Vegetarisk husmanskost utan sojakött

Vi försöker hålla ner på sojaprodukterna, framförallt för att barnen får en del sådant i skolan och jag tror inte det är så bra att leva av enbart soja. Därför blev jag extra glad när jag upptäckte att kidneybönor gifter sig fint med en gräddig sås och passar utmärkt till kokt potatis. Det här receptet är min version av Morotslandets "kött"sås.

Svensk kidneybönsgryta

300 gram kokta kidneybönor
1 gul lök
100 gram färsk svamp
1 msk olja
2 ½ dl vatten
2 ½ dl växtgrädde
2 msk vatten + 1 msk maizena
4 msk lingonsylt
2 tsk sojasås
salt och peppar

Hacka löken och skiva svampen. Fräs lök och svamp i olja i en gryta. Låt bönorna fräsa med en stund. Tillsätt vattnet, soja, sylt, svartpeppar och salt. Rör om och låt koka upp på svag värme. Tillsätt grädden och låt puttra en stund, medan potatisen blir klar. Rör ihop vatten och maizena och tillsätt mot slutet. Låt koka upp.
Servera med kokt potatis och grönsaker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar