torsdag 20 mars 2014

Intresset för vegetariskt ökar!

Idag publicerade Djurens Rätt resultatet av en opinionsundersökning som visar att 10% av befolkningen i Sverige är veganer eller vegetarianer. En ökning med 67% sen förra undersökningen för fem år sedan! Att allt fler väljer att bli vegetarianer är en glädjande trend, men ur ett miljöperspektiv är det ännu viktigare att fler äter mer vegetariskt. Därför är den siffra som jag tycker är mest positiv i undersökningen när 34% av de som inte äter vegetariskt hela tiden svarade att deras intresse för att välja vegetariskt hade ökat under senaste året. Hoppas trenden håller i sig!

Själv försöker jag just nu äta mycket veganskt, men jag är inte beredd att bli vegan på heltid. Jag försöker ha en eller ett par vegandagar varje vecka och så kan man ju resonera med fördel även göra som allätare som vill minska sin köttkonsumtion. Alla måste inte bli vegetarianer på heltid, alla kan inte bli vegetarianer på heltid och alla vill inte bli vegetarianer på heltid. Men alla kan försöka välja att försöka bli lite klimatsmartare. Varje gång du väljer vegetariskt istället för kött ha du gjort ett val som är lite bättre för miljön!

Börja med nåt lätt och gott, kanske böngryta med majs och feta eller smarrig lasagne. Även att byta ut köttfärsen i köttfärssåsen mot exempelvis quornfärs är ett steg i rätt riktning. Quorngryta med mango är en annan supersnabb, enkel och god lakot-ovo-vegetarisk rätt. Eller testa en riktig klassiker som linssoppa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar