fredag 19 april 2013

Fredagsbiffar av tofu

För sex veckor sedan sådde jag ruccolafrön i en kartong och ställde i fönstret. Nu var det dags att skörda och de små bladen fick krydda upp dessa smarriga biffar. Vi åt dem med ugnsrostade rotsaker och yoghurtsås, men jag är övertygad om att de passar lika bra till taboulleh, potatisgratäng eller nåt helt annat. 

Tofubiffar

1 paket marinerad tofu (ca 270 g)
4 soltorkade tomater
1 scharlottenlök
1 vitlöksklyfta
1 näve ruccola
1 dl vetemjöl

Låt de soltorkade tomaterna ligga i blöt i vatten en stund om de inte är marinerade sedan innan. Skär dem i bitar.
Hacka scharlottenlök och vitlök och fräs den i lite olja.
Mixa tofu med soltorkade tomater, den frästa löken och en näve ruccola till en färs. Tillsätt vetemjölet och mixa lite till så att det blandas.
Forma till biffar och stek i olja så att de får lite färg.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar