tisdag 16 april 2013

Färgglad middag

Färgglad mat blir man glad av att bara se på. Eftersom biffarna är lite väl beiga till färgen så får en grön ärtsås pigga upp på tallriken. I det lite gråtrista matvetet har vi blandat morot och röda gojibär. Både gott och snyggt! Gojibär kan man för övrigt odla i trädgården. Bocktörne heter plantan på svenska, den är flerårig och härdig ner till -25 grader. Jag har sått frön, men ännu inte sett nåt resultat. Det ska bli spännande att se om det blir nåt.

Gula ärtbiffar

8 dl kokta gula ärtor (250 g torkade gula ärtor som blötlagts i minst 8 timmar och därefter kokats i 30-40 minuter)
1 liten gul lök
2 vitlöksklyftor
3 msk fryst persilja
1 tsk malen koriander
3 tsk spiskummin
1 ägg
2-3 msk vetemjöl
sat och peppar

Finhacka lök och vitlök. Mixa alla ingredienserna till en smet. Salta och peppra. Forma till små biffar och stek i olja.

Grön ärtsås

5 dl frysta gröna ärtor
2 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
1 dl mjölk

Koka upp ärtorna i vattnet med en smulad buljongtärning. Koka ett par minuter. Dra från plattan och tillsätt mjölken. Mixa slätt med stavmixer.

Matvete med morot och gojibär

4 portioner kokt matvete
1 riven morot
1 dl gojibär
1½ msk kallpressad rapsolja
lite limejuice
salt och peppar

Blanda matvete, morot och gojibär. Ringla över olja och limejuice. Smaka av med salt och peppar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar