Nu blommar jordärtskockorna såhär vackert. Jordärtskockor är verkligen min favoritväxt, de lyser upp hösten med blommorna och våren med rötterna. Nu över till veckans mat. Den här veckan testar jag ett nytt sätt att organisera inköpslistan. Kommentera gärna om ni tycker den här organisationen är bättre. Två vegansak rätter finns med i enighet med månadens utmaning, måndagens vegobiffar och tisdagens pastasås.
måndag: Vegobiffar, potatis, löksås, morötter, gröna ärtor
tisdag: Pasta, tofu- och squashsås, tomatsallad
onsdag: Fisksoppa med räkor, smörgåsar
torsdag: Kikärts- och rotsakspytt med feta
fredag: Rotsakspaj, blandad sallad
Ha hemma: 2 portioner kokta kikärter (3-4 dl i varje), kokta kidneybönor, sojamjöl, maizena, timjan, grönsaksbuljong, sojasås, rapsolja, curry, fiskbuljong, olivolja, timjan, örtsalt, salt, fransk senap, dragon, persilja, gräslök, 2 dl riven ost, bröd och tillbehör till onsdagens smörgåsar
Grönsaker: 5-7 gula lökar, minst 1 kg morötter, potatis, tomater, 1 liten squash, 3-4 palsternackor, 1 kålrot, 1 påse jordärtskockor, 1 rotselleri, 2-4 rödbetor, 1 citron, grönsaker till sallad
Torrvaror och konserver: pasta, 1 paket passerade tomater
Mejerivaror: 1 paket tofu, 1 paket fetaost, mjölk, 4 ägg
Fryst: gröna ärtor, 1 paket ekologisk torsk, skalade räkor, hackad dill
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar