lördag 3 september 2011

Annorlunda pytt med fisk

Nu när det är lätt att få tag på ekologisk lax passar vi på att äta det. När man inte kan få tag på ekolax kan man göra det här med nån annan fisk.

Laxpytt
600 g ekologisk lax
8 kokta potatisar (dessa kan med fördel kokas dagen före och förvaras i kylen)
2 palsternackor
2 morötter
100 g skalade räkor
1 msk pressad citron
1 msk pressad lime
1 tsk fransk senap
½ tsk honung
1 msk olivolja
1 knippe dill

Sätt ugnen på 225 grader. Lägg laxen i en form och pensla med lite olja, salta. Laga laxen i ugnen ca 15-20 minuter (dela laxen i mindre bitar så går det fortare).
Skär palsternacka, morötter och potatis i bitar. Stek potatis, morötter och pasternacka i en stekpanna tills palsternackan och morötterna börjar bli mjuka. Blanda i räkorna precis när det är klart och låt dem bli lite varma.
Vispa ihop citron, lime, senap, olivolja och honung. Skär laxen i bitar och blanda ner i pytten. Häll över dressingen. Klipp över dill och servera.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar