Afrikansk kikärtsgryta
300 g kokta kikärtor
1-2 dl cashewnötter
1 paket krossade tomater alternativt 2 burkar hela tomater
3 msk jordnötssmör
2 dl grönsaksbuljong
1 hackad gul lök
curry
oregano
chilipeppar
salt
svartpeppar
socker
Stek löken i botten på en kastrull, häll i tomaterna och kikärtorna. Koka upp med buljongen och jordnötssmöret, smaka av med kryddorna. Koka ca. 10 minuter, häll i nötterna när en minut återstår.
Servera med couscous, bulgur, matvete eller nåt annat gryn.
1 paket krossade tomater alternativt 2 burkar hela tomater
3 msk jordnötssmör
2 dl grönsaksbuljong
1 hackad gul lök
curry
oregano
chilipeppar
salt
svartpeppar
socker
Stek löken i botten på en kastrull, häll i tomaterna och kikärtorna. Koka upp med buljongen och jordnötssmöret, smaka av med kryddorna. Koka ca. 10 minuter, häll i nötterna när en minut återstår.
Servera med couscous, bulgur, matvete eller nåt annat gryn.
Om man har tillgång till färska örter kan man med fördel blanda dessa i couscousen. Idag kryddade vi med färsk koriander. Mums!
Oj så gott! Jag sitter och suktar efter resterna som står och svalnar.
SvaraRadera