Här kommer höstens första veckomeny med handlingslista. Jag hoppas jag har fått med allt på handlingslistan. Det är alltid svårt att veta vad man förväntas ha hemma, så jag har delat upp listan i sånt som bör finnas hemma och sånt som man troligtvis behöver handla. Men det är en helt subjektiv uppdelning. Efter som september inte börjar förrän på torsdag är det bara en veganrätt i den här veckomenyn, men vi kanske klämmer in en till under helgen också.
måndag: Hemgjorda fiskpinnar, currysås, kokt potatis (eftersom färskpotatis inte lämpar sig för potatismos)
tisdag: Korngrynsrisotto
onsdag: Afrikansk gryta, basmatiris
torsdag: Frasiga fiskkakor, bulgursallad
fredag: Bami goreng
Vad man behöver för att laga maten
Alltid hemma: rapsolja, olivolja, salt, peppar, curry, äppelcidervinäger, ströbröd, vitlök, grönsaksbuljongtärningar, tomatpuré, potatismjöl, vitvinsvinäger, sambal oelek, flytande honung, socker, soja
Till denna veckas meny: 1-2 frysta sejblock, potatis, creme fraiche, äpple, 6 st ägg, 200 g färsk svamp, 3 gula lökar, korngryn, vitt vin, haricot verts, parmesanost, tomater (1 pkt coctailtomater och 7 i vanlig storlek), cashewnötter, gröna linser, 2 burkar kokosmjölk, basmatiris, 1 liten burk ananas, 2 bananer, 1 block kravmärkt torsk, färsk lök eller purjolök, bulgur, kikärter (koka själv eller köp en burk), rödlök, färsk koriander, russin, ajvar relish, äggnudlar, 400 g valfria grönsaker att woka, torkade sojabitar (får man inte tag på det fungerar frysta sojabitar eller quornbitar lika bra), jordnötssmör och grönsaker att äta till de olika maträtterna
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar