tisdag 23 augusti 2011

Libanesisk rätt på svenskt vis

I testandet av svenska alternativ till ris kom vi i början av sommaren till dinkelmatvete. Jag köpte Icas I love eco dinkelmatvete och kokade. Först blev jag lite besviken på konsistensen, som jag tyckte jag lite grötig, men efter att ha blandat det med resten av ingredienserna i taboullehn blev det jättegott och inte det minsta grötigt. Grannarna som smakade på knytkalaset gillade det också.

Taboulleh på dinkel
4 portioner kokt dinkel
10 körsbärstomater
en knippe bladpersilja
ca 10 blad mynta
1 citron
½ dl olivolja
salt och peppar

Låt den kokta dinkeln svalna. Dela tomaterna i mindre bitar. Hacka persilja och mynta. Pressa citronen och blanda med olivolja. Blanda alla ingredienser och smaka av med salt och peppar.

Gott tillbehör till t ex halloumi, grillade grönsaker eller fisk. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar