Smör är en produkt med relativt hög klimatbelastning, så att göra pajdegen helt vegetabilisk är en vinst. Det här skalet blir lite matigare än ett gjort på bara smör och vetemjöl och det gillar jag.
Broccolipaj med mjölkfri deg
2 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
0,75 dl rapsolja
1 kokt potatis
3 msk vatten
Mosa eller mixa ihop pajdegen, tryck ut den i en form och förgrädda på 225 grader i 10 minuter.
500 g broccoli
500 g broccoli
1 liten gul lök
2-3 dl riven ost
1 tsk torkad dragon
Skala och strimla löken. Ångkoka broccolin och löken 10 min.
Spola i kallt vatten så de svalnar. Blanda grönsaker, ost och
dragon i pajskalet.
3 ägg
3 dl mjölk
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
Vispa ihop äggstanningen. Häll
äggstanningen över grönsakerna. Grädda ca 30-40 min.
Servera med exempelvis mjölksyrade grönsaker och groddar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar