torsdag 29 mars 2012

Ännu en smarrig soppa


Vi testade att göra den här soppan på röd quinoa, men det går såklart lika bra med vanlig vit quinoa. Persiljan från frysen är bäst att använda upp nu, innan den nya persiljan börjar spira i krukorna. Gott blir det också. Jag gillar soppor!

Soppa med quinoa 
 
1 ½ dl quinoa
7 dl vatten
1 gul lök
1 morot
2 vitlöksklyftor
1 purjolök
1-2 krm chilipeppar
1 burk tomater
1 buljongtärning
1 dl hackad persilja

Skölj quinoan med kokande vatten.
Skala lök, morot och vitlök. Hacka lök och vitlök och strimla moroten
Fräs grönsakerna i olja. Häll på 7 dl vatten, buljongtärning, tomater och quinoa. Sjud ca 15-20 min under lock.
Tillsätt persiljan innan servering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar