måndag 1 juli 2013

Biffar med svart och grönt

Svarta bönor är roliga i maten, för de bidrar med lite mer färg. Blandar man dem dessutom med gröna ärtor får man biffar som är riktigt snygga. Längst in i skafferiet hittade jag en påse b-jäst, det är en slags näringsjästsflingor som man köper på hälsokostbutiker. De ger maten en speciell, mycket god smak och kan inte ersättas med nåt annat. 

Snygga och goda bönbiffar

4 dl kokta svarta bönor
½ dl maizena
½ dl b-jäst
½ dl hackad persilja
1 skvätt soja
2 dl frysta gröna ärtor
salt och peppar

Mixa svarta bönor, maizena, b-jäst, persilja och soja till en smet. Blanda i de gröna ärtorna, men mixa inte sönder dem. Forma till biffar och stek i olja.

Dessa biffar kan serveras med klyftpotatis och sås (exempelvis tzatziki) eller i pitabröd med grönsaker och röror. Båda sätten blir lika goda!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar