tisdag 9 juli 2013

Färskpotatissallad med oreganotofu

I den Gröna kassen vi testade fanns det en god rätt som hette Fransk potatissallad med kryddig korv. Den var jättegod (trots att jag inte brukar gilla senap), så jag gjorde en egen variant med samma dressing, ungefär samma idé, men lite andra ingredienser. Här om dagen gjorde vi en utflykt till Goodstore på Södermalm i Stockholm, där sålde de tofubitar med oregano billigt på grund av kort datum. De passade utmärkt i den här salladen. Kan sannolikt ersättas med nån annan smaksatt tofu eller vegokorv.

Färskpotatissallad med tofu

800 g färskpotatis
2 dl röda linser
2-4 tofufiléer med oregano
1-2 färska gula lökar med blast
½ gurka
1 äpple
några dillkvistar
några blad krispsallat

3 msk olivolja
3 msk dijonsenap
1 msk vitvinsvinäger
salt och peppar

Koka upp en kastrull lättsaltat vatten. Skrapa eller borsta färskpotatisen och skär den i mindre bitar. Koka i 10-15 minuter tills bitarna är precis färdiga. Häll av och låt svalna.

Koka upp vatten och tillsätt linserna. Koka fem minuter, häll av och skölj i kallt vatten så att de inte blir mosiga.

Tärna tofun och stek några minuter i olja så att den får lite stekyta och blir genomvarm. 

Finhacka lök och blast. Tärna gurka och äpple. Blanda lök, gurka, äpple och dill. Vispa ihop ingredienserna till dressingen och häll den över grönsakerna. Blanda. Tillsätt potatis, linser och tofutärningar. Lägg upp med krispsallat.

Halva priset. Hurra, då köper jag två paket!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar